weboldal és webáruház készítés Budapesten

webáruház készítés, weboldalkészítés

HOGYAN ALAKÍTSD KI A TERMÉKOLDALAD A WEBÁRUHÁZADBAN?

Akkor beszélhetünk jó termékoldalról, ha az felkelti a látogató figyelmét, és ráveszi arra, hogy fizető vásárlóvá váljon. A dolgot nem szabad leegyszerűsíteni odáig, hogy legyen néhány nagyfelbontású termékfotód és részletes leírásod. A jó termékfotó és a részletes leírás ugyan fontos dolog minden termékoldalnál, de nem elegendő. Ennél több kell.

1. TERMÉK URL-EK

Az egyik legfontosabb dolog minden termékoldal esetében az URL optimalizálása. Annál is inkább, mert nagyon sok olyan webáruház van, mely nem tekinti a termékoldal integráns részének az URL-t, vagy legalábbis sokkal kevésbé, mint a weboldal más részeit. Ez azonban hiba, és komolyan rontja az átkattintási arányt, különösen az organikus keresések esetén. Pedig a vásárlóknak számtalan lehetőség áll a rendelkezésére arra, hogy valamely terméket online megvásároljanak. Ha egy olyan linkbe futnak bele, melyből nem derül ki számukra semmi, akkor nagy az esélye annak, hogy inkább olyan linkre fognak kattintani, melyből világosan kiderül, hogy milyen termékről van szó pontosan, hova érkezik a felhasználó, ha rákattint. Csak képzeld bele magad a vevők helyébe, akik előtt több ezer lehetőség van, hogy vásároljanak! Fontos tehát, hogy a lehető legvilágosabban elmond az URL-ben – még a kattintás előtt -, hogy hova, milyen oldalra fog érkezni a látogató. Emellett arról a másik fontos tényezőről sem szabad megfeledkezni, hogy az URL-ek befolyással vannak a helyezésedre a találati oldalakon is, és a Google is a beszédes linkeket értékeli jobban.

2. GONDOLD ÁT ALAPOSAN A CÍMET!

A címnek kereső-barátnak kell lennie, ugyanakkor nagyon kicsi a különbség egy SEO-barát és egy túloptimalizált cím között. Egy jó cím jelentős mértékben növeli a kattintások számát, egy túloptimalizált címmel viszont az a probléma, hogy a keresőmotor számára készül, nem pedig a látogatóknak. Ez viszont azt eredményezi, hogy nem lesz elég világos, érthető és releváns számukra, tehát nem is fognak rákattintani. Ne ess abba a hibába, hogy a címedet telezsúfolod olyan kulcsszavakkal, melyekre feltételezésed szerint a vásárlók rákeresnek! Ezzel ugyanis jelentős mértékben csökkented annak esélyét, hogy az emberek valóban kattintsanak a termékedre. A címsor ugyan fontos a kereső számára, de legalább ennyire fontos a célcsoportod számára is. Ezért mindig győződj meg arról, hogy a jó felhasználói élményt szem előtt tartva írtad meg, releváns az érdeklődők számára, és minden benne van, ami kell!

3. MINDIG NAGYFELBONTÁSÚ KÉPEKET HASZNÁLJ!

Egy jó termékoldalnak az egyik legfontosabb részét a képek jelentik. Ezek keltik fel ugyanis a látogatók érdeklődését, már persze, ha vonzóak, jól néznek ki. Minél jobb minőségű a termékképed, annál nagyobb érdeklődést tudsz kiváltani. Amikor képekről van szó, két dolgot kell figyelembe venned. Az egyik a képméret. Amikor nagyfelbontású képet emlegetünk, akkor az alatt nem csak annak minőségét értjük, hanem a méretét is. Akkorának kellene lennie, hogy a felhasználók a termék minden apró részletét meg tudják nézni, és az is világosan kiderüljön számukra, hogy pontosan mire számíthatnak, amikor majd átveszik azt. A túl kicsi, és a túl nagy (a kijelzőnél nagyobb) méretű képek rontják a felhasználói élmény, így a felhasználók emiatt távozhatnak az oldalról. A legjobb megoldás, ha rájuk bízod, hogy belezoomoljanak a képekbe, amikor a részletekre kíváncsiak. Emellett különféle szögekből is tedd láthatóvá a terméked, mert így a felhasználók még több részlethez férhetnek hozzá, ami elősegíti azt, hogy vásároljanak is nálad. A normál képek csak kétdimenziósok, viszont, ha a terméked több oldalról is megörökíted, akkor virtuálisan háromdimenzióssá teheted. Sok esetben fontos, hogy az emberek pontosan tisztában legyenek a termék fizikai paramétereivel, lássák, milyen széles és milyen magas, hogy néz ki közelről, milyen lenne kézbe venni.

4. TERMÉKVIDEÓK

Ez a következő lépés, a termékfotók után. A videók a webáruházak esetében is egyre fontosabbá kezdenek válni. Akár tetszik, akár nem, a videók csodákra képesek, amikor értékesítésről van szó. Az ao.com tesztelte a termékvideók hatását, és úgy találták, hogy azok a személyek, akik megnéznek egy termékről szóló videót 120,5 százalékkal nagyobb eséllyel vásárolnak, 157,2 százalékkal több időt töltenek a weboldalon, és rendelésenként 9,1 százalékkal többet költenek. A vásárlók 90 százaléka vélekedik úgy, hogy egy termékvideó segíti a döntése meghozásában. Az emberek tehát szeretik a videókat, így ki kell elégítened ezt az igényüket. Persze a videókkal kapcsolatban felmerül néhány technikai kérdés. Azaz mi a jobb, ha CDN-t használunk, vagy ha feltöltjük őket a Youtube-ra és beágyazzuk a linket a weboldalba, vagy valami más megoldás? Ha nem vagy biztos benne, hogy megéri videókat felrakni a termékeidről, akkor először csak készíts egyet-egyet, és nézd meg, hogy javítják-e az adott terméknél a konverziós arányt. Ha igen, akkor a költségvetésed egy részét talán érdemes lenne jó minőségű videók készítésére fordítani.

5. LEGYÉL KREATÍV A TERMÉKLEÍRÁSOKNÁL!

A termékleírás két dolog miatt is rendkívül fontos. Az egyik, hogy segíti a keresőoptimalizálást, azaz egy eredeti, jó minőségű, kulcsszó-központú termékleírással javítod az esélyét annak, hogy jó helyezést érj el a találati oldalakon. Másrészt pedig egy jól megírt termékleírás elkötelezi a látogatókat, és konverzióra ösztönzi őket. Ha van egy weboldalad több ezer termékkel, akkor persze elég komoly kihívást jelent, hogy mindegyikhez egyedi és jó minőségű szöveget írj, ugyanakkor fontos, mert ennek hiányában jelentős mennyiségű látogatót veszítesz. A lényeg azonban az, hogy ne másolj át szövegeket a gyártók oldaláról, mert ez SEO szempontból rossz húzás és végeredményben csökkenti a konverziók számát! További részletekre a termékleírások kapcsán a következő fejezetben térünk ki

 6. GONDOSKODJ A MENNYISÉG ÉS A SZÍN KIVÁLASZTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉRŐL!

A felhasználók sok esetben lelépnek az olyan termékoldalakról, ahol vagy nem elérhető a szín és mennyiség kiválasztásának lehetősége, vagy pedig túlságosan bonyolult megtalálni azt. Az emberek néha még többet is hajlandóan fizetni egy-egy termékért, ha annak eladója biztosítja nekik ezeket a lehetőségeket.

7. A VEVŐVÉLEMÉNYEK NÉHA CSODÁKAT TEHETNEK

Kétféle nézet harcol az e-kereskedelemben a vevővéleményekkel kapcsolatban. Az egyik szerint nem kell közzétenni ezeket a termékoldalon, mivel a legtöbb ember úgysem mond véleményt, egy üres vélemény-rész pedig egyáltalán nem vonzó. A másik megközelítés szerint viszont egy vevővélemény-rész egyedi tartalmat jelent egy-egy termékoldal számára. Természetesen az nem jó, ha nincsenek egy terméknél vélemények, ha egyszer ott a lehetőség véleményt írni. Ezért az elégedett vásárolóknak érdemes egy e-mailt küldeni, és akár árengedményt kínálni nekik, ha egy eredeti véleményt hajlandóak mondani a termékről vagy a vásárlásról. Emellett gamifikálni is lehet a vevővéleményes részt, így a vevők a jutalmak miatt elmondják majd tapasztalataikat.

8. NE FELEJTSD EL A KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁSI GOMBOKAT!

A jól látható és könnyen használható közösségi megosztási gombok a termékoldaladon arra bátorítják a felhasználókat, hogy megosszák a termékoldalt az ismerőseikkel. Ez nem csak a látogatószámodat növeli, de a visszatérő közösségi forgalom akár több konverziót is hozhat. Bátorítsd a felhasználókat, hogy megosszák a termékoldaladat az ismerőseikkel, és akár jutalmat, ingyenes termékeket is kínálhatsz nekik, ha így tesznek!

9. LEGYÉL OKOS A “KOSÁRBA RAKOM” GOMBNÁL!

Ez a legfontosabb eleme a termékoldaladnak a konverzióoptimalizálás szempontjából. A gombot könnyen észre kell venniük a látogatóknak, ha nem így van, akkor elveszítheted a vásárlókat. Úgy válaszd ki tehát a színt, hogy kiemelkedjen a weboldal többi színe közül, így a felhasználók könnyen beazonosítják, és zökkenő nélkül haladhatnak a megrendelés irányába. 

10. FELTŰNŐ “KOSÁR” GOMBOK ÉS CTA-K

Talán nem kell magyarázni, hogy ezek az utolsó lépések miért is olyan fontosak, vagyis, hogy miért kell a színekkel és a szöveggel egyedivé és feltűnővé tenni a megrendeléshez vezető gombokat, linkeket. Kellenek a kontrasztos, feltűnő színek és olyan call to action szövegek, melyek valóban hatnak a vásárlóra.

11. A VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT OPTIMALIZÁLÁSA

Habár már elérkeztünk oda, hogy a vevő éppen megrendeli a terméket, itt elkezdődik egy hosszú folyamat, ami meglehetősen fárasztó számára. Éppen ezért a lehető leginkább felhasználó-baráttá, röviddé és egyszerűvé kellene tenni. Legyen számára egyértelmű a navigáció, tudja, hogy hol jár a megrendelés folyamatában, legyenek jól láthatóak a hibaüzenetek.

12. KERESZTÉRTÉKESÍTÉS ÉS UPSELL

Mindig tudsz további elemeket tenni a termékoldaladhoz, melyek segítik a keresztértékesítést és az upsellt. Gondolj a kapcsolódó termékek lehetőségére! Ahhoz, hogy a legjobb ajánlott termékeket ki tudd választani, végezz teszteket, hogy mikor, mi teljesít a legjobban.

13. AZ ÁRAZÁS

Az nem is komoly webáruház, mely nem teszi közzé jól láthatóan, hogy mennyibe kerül valamely terméke. Mégis miért beszélünk erről, ha ez a dolog egyébként teljesen evidens mindenki számára? Csak azért, mert ezzel kapcsolatban fontosak például a különböző árazási technikák, így a kilencesre végződő számok, vagy az árkedvezmény több termék rendelése esetén

. 14. MEGBÍZHATÓSÁG

A vásárlási ciklus egy egyszerű kérdéssel indul, és csak akkor folytatódik, ha erre adsz választ. Amikor a látogató ott van a termékoldalon, és arról kell döntenie, hogy megvegye vagy sem az adott terméket, akkor a legfontosabb kérdés, ami felmerül benne: “megbízhatom ebben a cégben”? (Arról, hogy mivel kelthetsz bizalmat a jó weboldal kialakításáról szóló bejegyzésünkben már részletesen beszéltünk.) Ezért használnak a webáruházak különféle bizalmi jelzéseket a weboldalaikon, akár a termékoldalakon. Ezek azok a különféle plecsnik, mint az év áruháza, megbízható áruház, stb. Ezeket fontos elhelyezni a termékoldalakon, azt viszont csak az A/B tesztek tudják pontosan megmondani, hogy a weboldal melyik részén.

15. OLDALSEBESSÉG

A minimalista webdesign azért kifizetődő, mert lehetővé teszi a weboldal gyors betöltődését. A lassú oldalak nem csak SEO-szempontból rosszak, de drámai mértékben csökkentik a konverziók számát is. A webáruházaknál pedig minden másodperc számít, ezért a termékoldalaid legyenek a lehető legegyszerűbbek és legkisebb méretűek. Összességében tehát elmondható, hogy a webáruházak gyakran elkövetik azt a hibát, hogy csak a kulcsszavakra összpontosítanak a felhasználói élmény helyett. Ezzel szemben érdemes inkább a felhasználói élményt szem előtt tartani, mert ez az, ami több konverzióhoz, vagyis eladáshoz vezet majd. Ha webáruházad van, ne becsüld le a webdesign fontosságát, az egész üzlet sikere múlhat azon, hogy mennyire jól használható a weboldalad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://weboldaleswebaruhazkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr6616205972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

weboldal és webáruház készítés Budapesten

A webáruház készítés folyamata felgyorsítható egy profi keresőmarketing ügynökség segítségével. Weboldalkészítés során figyelni kell a...

WEBOLDAL ÉS WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS BUDAPESTEN

Mi a személyiségfejlesztés?

A Személyiségfejlesztés: Az Egyéni Növekedés Kulcsa

A személyiségfejlesztés olyan folyamat, amelyet az egyén tudatosan indít el annak érdekében, hogy jobban megértse és alakítsa saját személyiségét, valamint fejlessze készségeit és képességeit. Ez egy állandóan változó és fejlődő út, amely során az egyén számos módon növelheti önismeretét és hatékonyságát az élet különböző területein. A személyiségfejlesztésnek számos haszna van, amelyek közül néhányat alább részletezünk.

Az Egyéniség Megértése és Fejlesztése

A személyiségfejlesztés egyik fő célja az, hogy az egyén mélyebb szinten megértse saját személyiségét, beleértve erősségeit, gyengeségeit, preferenciáit és reakcióit. Az önismeret növelése lehetővé teszi az egyén számára, hogy tudatosabban kezelje érzelmeit és gondolatait, és jobban megértse, hogyan hatnak ezek viselkedésére és kapcsolataira.

Kommunikációs Képességek Fejlesztése

A személyiségfejlesztés során az egyén olyan kommunikációs készségeket is fejleszt, amelyek segítik hatékonyabb és mélyebb kapcsolatok kialakítását más emberekkel. Ez magában foglalhatja az empátia, a türelem és az aktív hallgatás képességét, amelyek mind segítenek abban, hogy az egyén jobban megértse másokat és hatékonyabban kommunikáljon velük.

Stresszkezelés és Életvezetés

A személyiségfejlesztés folyamata során az egyén olyan stresszkezelési technikákat tanul, amelyek segítenek neki kezelni az élet nehézségeit és kihívásait. Ezek a technikák lehetnek fizikai gyakorlatok, mint például a meditáció vagy a relaxáció, vagy kognitív stratégiák, mint például a pozitív gondolkodás vagy a problémamegoldás.

Önbizalom és Motiváció Növelése

A személyiségfejlesztés során az egyén önbizalma és motivációja is növekedhet. Az önismeret és a sikerek által az egyén magabiztosabbá válik képességeiben és döntéseiben, ami segíti őt abban, hogy ambíciókat tűzzön ki és elérje őket.

Az Életminőség Javítása

Végül, a személyiségfejlesztés általánosságban javítja az egyén életminőségét. Az önismeret, a hatékony kommunikáció, a stresszkezelés és az önbizalom mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyén boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyen az élet minden területén.

Összegzés

A személyiségfejlesztés rendkívül fontos és hasznos folyamat az egyén életében. Segít az önismeret, a hatékony kommunikáció és a stresszkezelés fejlesztésében, ami mind hozzájárul az egyén sikeres és kiegyensúlyozott életéhez. Az egyénnek érdemes lehet folyamatosan foglalkoznia saját személyiségfejlesztésével, hogy maximalizálja az egyéni potenciálját és élvezze az élet minden pillanatát.

süti beállítások módosítása