weboldal és webáruház készítés Budapesten

webáruház készítés, weboldalkészítés

A weblapkészítés lépései

Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik vállalkozásuk számára weblapot szeretnének készíteni, de esetleg nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. A weboldalkészítés feladatnak főbb lépései a következők:

 

Határozzuk meg, hogy mi a honlap létrehozásával a célunk: Marketing? Értékesítés? Új vevők szerzése? Kapcsolattartás a jelenlegi vevőkkel? Termékeinkhez, illetve szolgáltatásainkhoz fűződő segítségnyújtás? Cégünkkel kapcsolatos információk közlése?

 

A cél ismeretében határozzuk meg azokat a témaköröket, amik mentén elkészíthetjük a weboldal struktúráját, menüpontjait, illetve körvonalazhatjuk a feltöltendő szöveges tartalmat. Ehhez a lépéshez tippeket találhat, ha ide kattint!

 

Továbbra is a célt szem előtt tartva el kell készíteni, illetve össze kell gyűjteni a weboldalra feltöltendő szöveges, képi, audio, video, stb. dokumentumokat! Ezt a lépést minden esetben kifizetődőbb előre elvégezni, mert a honlap kivitelezése közbeni, vagy pláne utáni átalakítások kiadásokba kerülnek - hiszen felesleges és elkerülhető munkát igényelnek!

 

Foglaljuk le a legalkalmasabb domain nevet, ez lesz az a cím, amit a böngészőbe beírva a látogatók megtalálhatják majd a weboldalt, illetve az Ön céges e-mail címei is ezt a domain nevet használhatják. A domain név kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a domain név kifejező és könnyen megjegyezhető legyen, és ne okozzon nehézséget a domain név szóbeli átadása – például telefonon történő e-mail cím megadásakor, stb. Jelenleg még viszonylag nagy számban használatosak olyan böngészők, amelyek URL-ekben – Internetes címekben, pl. http://www.webmasters.hu – nem támogatják az ékezetes betűket, ezért arra is érdemes odafigyelni, hogy a választott domain név ékezetek nélkül írva hogyan cseng. A következő oldalon ellenőrizheti, hogy az Ön által kiválasztott domain név, vagy nevek szabadon lefoglalhatók még, vagy valaki már lefoglalta-e azokat http://www.domain.hu/domain/szabad-e/.

 

Arculat tervezés

A következő lépés az Ön vállalkozásához, illetve a megjelenítendő tartalomhoz illő egyedi grafikai arculatterv (design) elkészítése, vagy web designer céggel való elkészíttetése. Ezt a lépést nagyban megkönnyíti és felgyorsítja, ha Önnek már van egy kidolgozott cégarculat terve (logó, dokumentumsablon, jellemző színek, stb.), mely rendkívül jó kiindulópontul szolgálhat.

 

Webtárhely biztosítása

Minden weboldalt egy úgynevezett webszerver gépen el kell helyezni. Ezek a szerver gépek (kiszolgálók) a nap 24 órájában üzemelnek és az Interneten keresztül folyamatosan elérhetők. Webtárhelyet az erre szakosodott cégektől lehet bérelni. Érdemes időközben tehát webtárhely szolgáltatót keresni, és előfizetni a honlap igényeinek megfelelő webtárhelyre. Ezt a lépést érdemes a honlap kivitelezőjével egyeztetni szakmai kérdések miatt. Ilyen kérdések például a bérelt tárhely mérete, szükséges email fiókok száma és mérete, szkript futtatási lehetőség, adatbázis lehetőségek, stb.

 

Amint a weboldal grafikai elemei elkészülnek, el lehet kezdeni az Önök által előkészített szöveges és képi tartalmak feltöltését, ellenőrzését, esetleges módosításokat, javításokat. Ezzel tulajdonképpen kialakul a weboldal végleges változata.

 

Kereső-

optimalizálás

A weboldal létrejött, bárki számára elérhető a nap 24 órájában. De honnan jönnek majd a látogatók? Hogyan találnak rá az Ön oldalára? A weboldalak forgalmának döntő többségét, 60-90%-át a keresők adják. Hogyan érhető el, hogy az Ön vállalkozása számára fontos kulcsszavakra, illetve kulcskifejezésekre rákeresve az Ön weboldala az elsők között jelenjen meg? Olvassa el keresőoptimalizációról szóló oldalunkat!

 

Tartalomkezelő rendszer

A weboldal keresőoptimalizációja mellett nagyon fontos, hogy az oldalt működése során rendszeresen frissítsük, aktualizáljuk. Erre mind az új, illetve a visszatérő látogatók, mind pedig a keresők (Google, Yahoo!, stb.) igényei miatt van szükség. A weboldal folyamatos és könnyű, HTML szaktudást nem igénylő frissítését teszi lehetővé, ha a weboldal úgynevezett tartalomkezelő rendszerre épül. Website tartalomkezelő rendszerünkről itt olvashat részleteket.

 

Weboldal üzemeltetése

Végül, de nem utolsósorban érdemes gondolni arra is, hogy a már működő weboldalunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseinkkel, fejlesztési ötleteinkkel, problémáinkkal vajon kihez fordulunk majd a jövőben. Sokszorosan kifizetődő lehet, ha a weboldalt készítő céggel folyamatos kapcsolatban maradunk, és a weboldal üzemeltetését rájuk bízzuk, ez általában csupán havi pár ezer forintunkba kerül, cserében bátran fordulhatunk szakemberekhez bármikor a felmerülő kérdéseinkkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://weboldaleswebaruhazkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr5616229148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

weboldal és webáruház készítés Budapesten

A webáruház készítés folyamata felgyorsítható egy profi keresőmarketing ügynökség segítségével. Weboldalkészítés során figyelni kell a...

WEBOLDAL ÉS WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS BUDAPESTEN

Mi a személyiségfejlesztés?

A Személyiségfejlesztés: Az Egyéni Növekedés Kulcsa

A személyiségfejlesztés olyan folyamat, amelyet az egyén tudatosan indít el annak érdekében, hogy jobban megértse és alakítsa saját személyiségét, valamint fejlessze készségeit és képességeit. Ez egy állandóan változó és fejlődő út, amely során az egyén számos módon növelheti önismeretét és hatékonyságát az élet különböző területein. A személyiségfejlesztésnek számos haszna van, amelyek közül néhányat alább részletezünk.

Az Egyéniség Megértése és Fejlesztése

A személyiségfejlesztés egyik fő célja az, hogy az egyén mélyebb szinten megértse saját személyiségét, beleértve erősségeit, gyengeségeit, preferenciáit és reakcióit. Az önismeret növelése lehetővé teszi az egyén számára, hogy tudatosabban kezelje érzelmeit és gondolatait, és jobban megértse, hogyan hatnak ezek viselkedésére és kapcsolataira.

Kommunikációs Képességek Fejlesztése

A személyiségfejlesztés során az egyén olyan kommunikációs készségeket is fejleszt, amelyek segítik hatékonyabb és mélyebb kapcsolatok kialakítását más emberekkel. Ez magában foglalhatja az empátia, a türelem és az aktív hallgatás képességét, amelyek mind segítenek abban, hogy az egyén jobban megértse másokat és hatékonyabban kommunikáljon velük.

Stresszkezelés és Életvezetés

A személyiségfejlesztés folyamata során az egyén olyan stresszkezelési technikákat tanul, amelyek segítenek neki kezelni az élet nehézségeit és kihívásait. Ezek a technikák lehetnek fizikai gyakorlatok, mint például a meditáció vagy a relaxáció, vagy kognitív stratégiák, mint például a pozitív gondolkodás vagy a problémamegoldás.

Önbizalom és Motiváció Növelése

A személyiségfejlesztés során az egyén önbizalma és motivációja is növekedhet. Az önismeret és a sikerek által az egyén magabiztosabbá válik képességeiben és döntéseiben, ami segíti őt abban, hogy ambíciókat tűzzön ki és elérje őket.

Az Életminőség Javítása

Végül, a személyiségfejlesztés általánosságban javítja az egyén életminőségét. Az önismeret, a hatékony kommunikáció, a stresszkezelés és az önbizalom mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyén boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyen az élet minden területén.

Összegzés

A személyiségfejlesztés rendkívül fontos és hasznos folyamat az egyén életében. Segít az önismeret, a hatékony kommunikáció és a stresszkezelés fejlesztésében, ami mind hozzájárul az egyén sikeres és kiegyensúlyozott életéhez. Az egyénnek érdemes lehet folyamatosan foglalkoznia saját személyiségfejlesztésével, hogy maximalizálja az egyéni potenciálját és élvezze az élet minden pillanatát.

süti beállítások módosítása