weboldal és webáruház készítés Budapesten

webáruház készítés, weboldalkészítés

WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS MENETE, LÉPÉSEI, FOLYAMATA

Sokszor elhangzó kérdés, hogy mik a webáruház elkészítésének lépései, mi a webáruház készítés menete, folyamata. Bejegyzésünkben először összegyűjtjük a webáruház készítés menetének fő részeit, majd később ezeket a folyamatokat mutatjuk be részletesen.

 

A webáruház készítés menete

Kapcsolatfelvétel, információ gyűjtés, tanácsadás

Egyedi, ingyenes árajánlat készítés

Szerződés

Domain név kiválasztása

A tárhely szolgáltatás részletei

Grafikai és ergonómiai tervezés (logó, webáruház design)

Kivitelezés (sitebuilding, webáruház programozás)

Teszt, termékek feltöltése

Google Analytics és Search Console készítése, telepítése

Webshop átadás és indítás, oktatás

Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás (SEO)

Webáruház üzemeltetés, hosting, utógondozás, felügyelet

Webáruház készítés menete, lépései, folyamata

 

Kapcsolatfelvétel, információ gyűjtés, tanácsadás

Első lépésben a telefonos vagy e-mailben történő megkeresés után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megismerjük a cégét, termékeit, elképzeléseit. Ötleteinkkel kiegészítjük az Ön elképzeléseit.

 

Több területet is átbeszélünk:

 

termékkör megismerése

célcsoport megismerése

konkurencia elemzés

lehetséges webáruház funkciók

célok, vágyak

Egyedi, ingyenes árajánlat készítés

Ha minden információ a birtokunkban van az elképzeléseiről, terveiről, akkor készítünk egy ingyenes, kötelezettségektől mentes árajánlatot a webáruház elkészítésére.

 

Szerződés

Amennyiben az ajánlatunkat elfogadja, előkészítjük és átküldjük a szerződés tervezetet, amit az Ön észrevételei alapján módosítunk, véglegesítünk.

 

Domain név kiválasztása

Ügyfeleink egy részének már van ötlete a webshop domain nevére (vagy akár van is lefoglalt domain neve), mások pedig még most találják ki. A megfelelő domain név kiválasztása nagyon fontos, ugyanis ez az egyik olyan része a webshopnak, melyet nehéz megváltoztatni a későbbiekben.

 

A domain név lehet kulcsszavas vagy egyedi (pl. a cég nevét tartalmazza), arra kell figyelni, hogy legyen viszonylag rövid (maximum 10-15 karakteres), legyen könnyen leírható, megjegyezhető. Ezek a tulajdonságok segíteni fognak abban, hogy webáruházad sikeres, felhasználóbarát legyen.

 

A tárhely szolgáltatás részletei

A cégünk által használt tárhelyek a lehető legjobb megoldást nyújtják ügyfeleink számára. Webáruházaink egy éves tárhely szolgáltatással készülnek, valamint lehetőség van egyedi e-mail címmel rendelkező fiókok készítésére is.

 

Tárhelyünkön rendszeresen, automatikusan készülnek biztonsági mentések, így probléma esetén könnyedén vissza lehet állítani a webáruházakat egy korábbi, néhány napos állapotra.

 

A tárhely szolgáltatáshoz tartozik még az SSL titkosítás, a HTTPS készítése is. Webáruházak számára szinte kötelező a HTTPS, a bankkártyás fizetéshez elengedhetetlen, de azoknak a webshopoknak is előnyös, melyek csak utánvéttel és előreutalással történő fizetési lehetőségeket biztosítanak.

 

Grafikai és ergonómiai tervezés (logó, webáruház design)

A szerződés megkötése után a webáruház készítési folyamat következő lépése elkezdünk dolgozni a webáruház kinézetén. Ha még nincs logója, akkor több tervet is készítünk. A webáruház designt addig finomítjuk, alakítjuk, amíg elnyeri a tetszését, és teljes mértékig azonosulni tud vele. Ez lesz a cég arca, így fontos, hogy maximálisan elégedett legyen vele. A tervezésnél odafigyelünk a az ergonómiai és felhasználhatósági irányelvekre.

 

Minden webáruházunk egyedi, személyre szabott designnal készül, így ügyfeleinknek kell attól tartaniuk, hogy a vásárlók, látogatók olyan felülettel, kinézettel találkoznak majd, amilyet más cégeknél is láthatnak.

 

Ha az Ön cége nem rendelkezik még logóval, céges arculattal, igény szerint ezeket is elkészítjük.

 

Kivitelezés (sitebuilding, webáruház programozás)

A megbeszélt funkciókkal, webshop modulokkal és a végleges designt felhasználva felépítjük a webáruházat. Minden olyan funkció a helyére kerül, elkészül, amit korábban megbeszéltünk. A programozás után a designból egy működő webáruházat kapunk, melynek kinézete a designt, a működése pedig az előre megbeszélt funkciókat fogja tükrözni.

 

Igény esetén össze lehet kötni a webshopot bankkártyás fizetési rendszerrel, számlázó programmal, raktárkészlet-kezelővel is. A bankkártyás fizetés első lépése, hogy a megbízónak választania kell egy szolgáltatót, akinek a fizetési rendszerét használni szeretné. A magbízó és a szolgáltató szerződéskötését követően a webáruház összeköthető a fizetési terminállal.

 

A számlázóval történő összekötés jelentősen megkönnyíti a megrendelésekkel kapcsolatos számlázási folyamatot, a webshop működtetését.

 

A programozás az a folyamat, amely a legtöbb ideig tart egy webshop elkészítése során.

 

Teszt, termékek feltöltése

A webáruház programozása után elkezdődhet a termékek feltöltése, a rendszer tesztelése. A webáruház termékeinek gyors és hatékony feltöltését csoportos termék importálás modulunk segíti. A termékpaletta összeállítás már a szerződés megkötésekor elkezdődhet, így a fejlesztés végeztével nem kell a termékekre várni, hanem tervezhetjük az oldal indulását. A felmerülő hibákat az indulás előtt javítjuk. Különböző böngészőkön, operációs rendszereken, eszközökön (desktop, mobil, tablet) teszteljük a webáruházat.

 

Google Analytics és Search Console készítése, telepítése

A Google Analytics és a Search Console a Google ingyenes szolgáltatásai, telepítésük és használatuk sem kerül semmibe, és rengeteg előnnyel szolgálnak a webshop tulajdonosok számára.

 

A Google Analytics segítségével látogatói statisztikákat láthat webáruházáról, hányan látogatják naponta, mit csinálnak ezek a látogatók, milyen oldalakat, termékeket tekintenek meg, mennyi időt töltenek az oldalon stb.

 

A Search Console-ban látni lehet a webshop mobilos és egyéb problémáit, azokat a kifejezéseket, melyekre kattintva a Google-ből az oldalra jutnak a látogatók és a webshopra mutató linkeket is.

 

Webshop átadás és indítás, oktatás

A webáruházat élesítjük. Segítséget nyújtunk az adminisztrációs felület kezelésében, a megrendelések kiszolgálásában.

 

Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás

A webáruház indulása után megkezdődik az oldal népszerűsítése, ez a folyamat következő lépése. A megbeszélt online marketing eszközöket alkalmazva látogatókat viszünk a webshopba. A marketing két legnépszerűbb formája a fizetett hirdetések és a keresőoptimalizálás.

 

A fizetett hirdetések webshopok esetén a Google Ads és a Google Shopping rendszerét jelentik általában, ezek segítségével hirdetéseket lehet megjeleníteni a Google keresési találatai felett, a Google első oldalán.

 

A keresőoptimalizálás azokat a folyamatokat, teendőket, javításokat jelenti, melyeket annak érdekében végzünk, hogy a webáruház feljebb jöjjön a Google természetes, nem fizetett találatai között. A SEO az oldalon elvégzett javításokból és a linképítésből áll.

 

Webáruház üzemeltetés, hosting, utógondozás, felügyelet

Az indulás után sem hagyjuk magára, ha kérdése van, akkor minket elér akár évek múlva is. Nálunk bérelt tárhelyét folyamatosan felügyeljük. Ha bármilyen új ötletünk támad, akkor arról értesítjük és egyeztetünk az új, hasznos funkciók beépítéséről. Általában a webáruház elkészülte után sem szűnik meg a kapcsolat, mert nagyon sok új, egyedi ötlete szokott lenni ügyfeleinknek, amiket szívesen megvalósítunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://weboldaleswebaruhazkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr9716241518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

weboldal és webáruház készítés Budapesten

A webáruház készítés folyamata felgyorsítható egy profi keresőmarketing ügynökség segítségével. Weboldalkészítés során figyelni kell a...

WEBOLDAL ÉS WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS BUDAPESTEN

Mi a személyiségfejlesztés?

A Személyiségfejlesztés: Az Egyéni Növekedés Kulcsa

A személyiségfejlesztés olyan folyamat, amelyet az egyén tudatosan indít el annak érdekében, hogy jobban megértse és alakítsa saját személyiségét, valamint fejlessze készségeit és képességeit. Ez egy állandóan változó és fejlődő út, amely során az egyén számos módon növelheti önismeretét és hatékonyságát az élet különböző területein. A személyiségfejlesztésnek számos haszna van, amelyek közül néhányat alább részletezünk.

Az Egyéniség Megértése és Fejlesztése

A személyiségfejlesztés egyik fő célja az, hogy az egyén mélyebb szinten megértse saját személyiségét, beleértve erősségeit, gyengeségeit, preferenciáit és reakcióit. Az önismeret növelése lehetővé teszi az egyén számára, hogy tudatosabban kezelje érzelmeit és gondolatait, és jobban megértse, hogyan hatnak ezek viselkedésére és kapcsolataira.

Kommunikációs Képességek Fejlesztése

A személyiségfejlesztés során az egyén olyan kommunikációs készségeket is fejleszt, amelyek segítik hatékonyabb és mélyebb kapcsolatok kialakítását más emberekkel. Ez magában foglalhatja az empátia, a türelem és az aktív hallgatás képességét, amelyek mind segítenek abban, hogy az egyén jobban megértse másokat és hatékonyabban kommunikáljon velük.

Stresszkezelés és Életvezetés

A személyiségfejlesztés folyamata során az egyén olyan stresszkezelési technikákat tanul, amelyek segítenek neki kezelni az élet nehézségeit és kihívásait. Ezek a technikák lehetnek fizikai gyakorlatok, mint például a meditáció vagy a relaxáció, vagy kognitív stratégiák, mint például a pozitív gondolkodás vagy a problémamegoldás.

Önbizalom és Motiváció Növelése

A személyiségfejlesztés során az egyén önbizalma és motivációja is növekedhet. Az önismeret és a sikerek által az egyén magabiztosabbá válik képességeiben és döntéseiben, ami segíti őt abban, hogy ambíciókat tűzzön ki és elérje őket.

Az Életminőség Javítása

Végül, a személyiségfejlesztés általánosságban javítja az egyén életminőségét. Az önismeret, a hatékony kommunikáció, a stresszkezelés és az önbizalom mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyén boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyen az élet minden területén.

Összegzés

A személyiségfejlesztés rendkívül fontos és hasznos folyamat az egyén életében. Segít az önismeret, a hatékony kommunikáció és a stresszkezelés fejlesztésében, ami mind hozzájárul az egyén sikeres és kiegyensúlyozott életéhez. Az egyénnek érdemes lehet folyamatosan foglalkoznia saját személyiségfejlesztésével, hogy maximalizálja az egyéni potenciálját és élvezze az élet minden pillanatát.

süti beállítások módosítása