weboldal és webáruház készítés Budapesten

webáruház készítés, weboldalkészítés

Saját honlap készítése WordPresszel

Saját honlap készítése WordPresszel

 

Hogyan készítettem egy teljesen új saját honlapot egyetlen óra alatt?

Ha volt már bármilyen tapasztalatod honlap készítéssel, talán elcsodálkozol, ha valaki azt mondja, egy óra alatt képes egy működő, az aktuális keresőoptimalizálási elvárásoknak mindenben megfelelő honlapot összerakni.

Szerintem minden magyar vállalkozó szívott már kisebbet vagy nagyobbat, amikor honlap fejlesztéséről volt szó. A fejlesztő lelépett az előleggel, nem készült el határidőre, nem azt csinálta, amit ígért. Aztán a határidőket nézve meg jó, ha egy vagy két hónap alatt valami kezdetleges, recsegő-ropogó honlappal előáll.

És akkor idejön valaki és azt mondja, hogy minden különösebb probléma nélkül lehetséges egy saját honlap készítése csupán egy óra alatt?

A WordPress és a saját honlap készítése

Nem tudom, mióta foglalkozol honlapokkal, mióta jár a fejedben, hogy jó lenne egy. Talán hallottál már a WordPresszről, talán nem. Ha nem, akkor egyetlen bekezdésben elmondom, hogy mi ez.

 

A WordPress egy teljesen ingyenes tartalomkezelő rendszer. A teljesen ingyenest úgy értsd, ahogy leírva látod. Sem most, sem később nem kell érte fizetni, nem kell sehová felilratkozni. Egy tartalomkezelő rendszer pedig arra szolgál, hogy egy honlapnak keretet adjon. Neked elég megírni a szöveget, és a tartalomkezelő elvégzi a többit. Ma már szinte nem létezik olyan honlap a neten, ami mögött a háttérben ne lenne egy tartalomkezelő.

Ez a masina (vagyis a WordPress szoftver) a titka az egy órás saját honlap készítésének. Mindent megcsinál, amit régen programozók hónapokig kódoltak, és amiért sokan még ma is tízezreket kérnek el. Ráadásul semmi szakértelem nem kell hozzá. Biztos lehetsz benne, ha annyit értesz a számítógéphez, hogy most eljutottál erre az oldalra, akkor képes vagy magadnak is egy saját WordPress honlapot megcsinálni.

 

Hogyan csináltam?

Először persze kell, hogy legyen egy domained (vagyis egy internetes címed, pl. honlaprafel.hu), és egy tárhelyed. Ezek természetesen nincsenek benne az egy órában, ezekről gondoskodnod kell. De a helyzet az, hogy a magyar vállalkozók többségének már általában van valamilyen domainje, még ha nem is használja. Tárhelyszolgáltatót meg ezret találsz a neten, csak keress rájuk.

Nekem persze volt már egy domainem, és tárhelyem is, szóval a történet itt indul.

Belenyúltam egy régi honlapomban valami olyat, amitől elszállt az egész. Megesik sajnos. Nézegettem, hogy hozhatom helyre, de olyan volt, mint amikor totálkárosra töröd a Trabantot. Vakargatod még egy kicsit az állad, aztán legyintesz egyet, és csak annyit mondasz: “úgyis akartam már egy újat!”

  1. Itt kezdődött az egy órás történet. Fölmentem a WordPress magyar nyelvű oldalára, és letöltöttem a szoftvert teljesen ingyenesen.
  2. Néhány viszonylag egyszerű beállítás után készen álltam, hogy telepítsem a szerveremre. Ez tényleg 5 perc alatt elvégezhető, lásd a lenti videóban. A beállításokat a saját gépeden meg tudod csinálni, a feltöltéshez egy ftp programszükséges. Ehhez és az adatbázishoz a felhasználói nevet és jelszót általában a tárhely szolgáltató már magától megadta. Az ftp program kezelése meg kb. annyira bonyolult, mint a Windows.

Egy megjegyzés ehhez. Valószínűleg a számítógéphez vagy internethez kevésbé értők számára az eddigi két pont a legnehezebb. Ezzel nincs semmi gond, és ne aggódj, ha saját honlap készítésébe kezdesz. Legrosszabb esetben a tárhely szolgáltatód fog neked segíteni a telepítésben, onnantól kezdve pedig már gyerekjáték az egész. Ezen kívül ma már a legtöbb tárhely biztosít néhány gombnyomással megoldható, egyszerű WordPress telepítést.

 

Az alábbi videóban a WordPress fenti módon, ftp-vel történő telepítését mutatom be, ami mindig működik.

  1. Gyakorlatilag ebben az állapotban már kész volt a weboldalam. Persze még nem volt szép, meg semmilyen információ nem volt rajta, de működött, bárki számára elérhető volt, és én is készen álltam arra, hogy innentől kezdve minden anyagot, szöveget képet már a nagyon egyszerűen kezelhető adminisztrációs felületen keresztül töltsek fel.
  2. Kerestem a honlapomhoz egy ingyenes sablont. Itt talán annyi előnyöm volt, hogy nekem az angol sablonok is jók, azokból lényegesen többet lehet találni, mint magyarból. Letöltöttem ezt a sablont, és szuper egyszerűen telepítettem a honlapomra. Pár kattintás után teljesen megváltozott a kinézete.
  3. Feltöltöttem néhány cikket és képeket. Ugye nekem ezek már megvoltak, mert egy régebbi honlapnál már működtek. De általában a saját honlap készítésének ez a legkevésbé az akadálya, hiszen mindenki tud magáról írni néhány oldalt. Mit csinál, miben jó, miben tud segíteni a vásárlóinak, ügyfeleinek. Vagy bemutatja néhány korábbi munkáját.
  4. Amikor ezek megvoltak, gyerekjátékszerűen kialakítottam a menüt és az oldalsávokat. Ezt tényleg úgy képzeld el, hogy bal oldalon van egy lista az oldalakkal, tartalommal, és az egérrel szépen áthúzod jobb oldalra a menübe, vagy éppen az oldalsávba, amit ott szeretnél látni. Ha volt már dolgod más tartalomkezelő rendszerekkel, akkor érted, miről beszélek, sőt talán azt is érted, miért annyira nagy szó ez.
  5. És tulajdonképpen kész volt a dolog. Működő, szép honlap. Ha azt hiszed kitaláltam, akkor itt a bizonyíték. Ez egy postaköltség csökkentéssel, optimalizálással foglalkozó oldal, amit a linken megtekinthetsz. Mostanában elhanyagoltam, így friss tartalmat sajnos nem találsz rajta, de láthatod, mire képes a WordPress egyetlen óra alatt.

 

Mit fog tudni az egy óra altt elkészített saját honlap?

  • Egyrészt van. Ez most lehet, hogy furcsán hangzik, de egy olyan honlap, ami van az sokkal jobb, mint egy olyan honlap, ami nincs. Márpedig ha eddig csak halogattad a saját honlap készítést, akkor gyanítom, hogy még nem volt honlapod. Hát most lesz.
  • Jól és könnyen használható lesz. A látogatók számára könnyen áttekinthető, egyértelmű menürendszerrel. Számodra pedig egy szuperegyszerű, számítógépes tudás nélkül is kezelhető adminisztrációs felülettel.
  • Egyszerűen bővíthető. Ha később eszedbe jut egy téma, írsz róla valamit, akkor azt néhány kattintással felteheted a honlapodra. Google Adsense reklámokat, képeket vagy bármit feltehetsz anélkül, hogy programozóhoz kellene fordulnod. Saját magad szerkesztheted át a menüjét akár naponta.
  • Keresőoptimalizált oldal lesz. Ez nem jelenti azt, hogy bármit írsz, az azonnal a Google toplistájára kerül. De azt igen, hogy maga a rendszer nem fogja gátolni, hogy a jó tartalmad jó helyezést érjen el. És sajnos ez nagyon sok honlap esetében nem így van.

 

Mit nem fog tudni az egy óra alatt összerakott honlap?

Minden dolognak két odlala van, és még mielőtt azt hinnéd, hogy itt most egy órás munkával lenyomható mondjuk az index.hu, akkor azért az nem igaz. Összeszedtem, hogy milyen korlátokkal rendelkezik ez a megoldás. Hangsúlyozom, hogy az egy órás megoldásnak, és nem a WordPressnek vannak korlátai.

  • Nem lesznek hozzá egyedi képek. Ezeket általában neked kell lefotóznod vagy megvásárolnod. A neten találsz sok ingyenes képet is, de vigyázz, jogvédettet ne használj, mert elkaszálhatnak.
  • Nem fog neked hozzá senki arculatot tervezni. Ha van már arculatod, logód, akkor azt valamilyen szinten beállíthatod. De az ingyenes sablonok általában korlátozottak e téren, teljesen testre szabni valamivel több munkával és minimális html (a honlapok számítógépes nyelve) tudással lehet.
  • Nem fogod vele megnyerni az év honlapja díjat. De nem is ez a cél.
  • Így önmagában még kevés lesz ahhoz, hogy pénzt keress vele. Kiindulásnak jó, és pl. a Google Adsnese hirdetések telepítése akár az egy órába is beleférhet, amivel aztán némi pénzt is kereshetsz. Ahhoz azonban, hogy látogatóid és forgalmad legyen, folyamatosan tartalmat kell írni, szépíteni kell, pofozgatni. De ez már egy másik történet…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weboldaleswebaruhazkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr317771754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

weboldal és webáruház készítés Budapesten

A webáruház készítés folyamata felgyorsítható egy profi keresőmarketing ügynökség segítségével. Weboldalkészítés során figyelni kell a...

WEBOLDAL ÉS WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS BUDAPESTEN

Mi a személyiségfejlesztés?

A Személyiségfejlesztés: Az Egyéni Növekedés Kulcsa

A személyiségfejlesztés olyan folyamat, amelyet az egyén tudatosan indít el annak érdekében, hogy jobban megértse és alakítsa saját személyiségét, valamint fejlessze készségeit és képességeit. Ez egy állandóan változó és fejlődő út, amely során az egyén számos módon növelheti önismeretét és hatékonyságát az élet különböző területein. A személyiségfejlesztésnek számos haszna van, amelyek közül néhányat alább részletezünk.

Az Egyéniség Megértése és Fejlesztése

A személyiségfejlesztés egyik fő célja az, hogy az egyén mélyebb szinten megértse saját személyiségét, beleértve erősségeit, gyengeségeit, preferenciáit és reakcióit. Az önismeret növelése lehetővé teszi az egyén számára, hogy tudatosabban kezelje érzelmeit és gondolatait, és jobban megértse, hogyan hatnak ezek viselkedésére és kapcsolataira.

Kommunikációs Képességek Fejlesztése

A személyiségfejlesztés során az egyén olyan kommunikációs készségeket is fejleszt, amelyek segítik hatékonyabb és mélyebb kapcsolatok kialakítását más emberekkel. Ez magában foglalhatja az empátia, a türelem és az aktív hallgatás képességét, amelyek mind segítenek abban, hogy az egyén jobban megértse másokat és hatékonyabban kommunikáljon velük.

Stresszkezelés és Életvezetés

A személyiségfejlesztés folyamata során az egyén olyan stresszkezelési technikákat tanul, amelyek segítenek neki kezelni az élet nehézségeit és kihívásait. Ezek a technikák lehetnek fizikai gyakorlatok, mint például a meditáció vagy a relaxáció, vagy kognitív stratégiák, mint például a pozitív gondolkodás vagy a problémamegoldás.

Önbizalom és Motiváció Növelése

A személyiségfejlesztés során az egyén önbizalma és motivációja is növekedhet. Az önismeret és a sikerek által az egyén magabiztosabbá válik képességeiben és döntéseiben, ami segíti őt abban, hogy ambíciókat tűzzön ki és elérje őket.

Az Életminőség Javítása

Végül, a személyiségfejlesztés általánosságban javítja az egyén életminőségét. Az önismeret, a hatékony kommunikáció, a stresszkezelés és az önbizalom mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyén boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyen az élet minden területén.

Összegzés

A személyiségfejlesztés rendkívül fontos és hasznos folyamat az egyén életében. Segít az önismeret, a hatékony kommunikáció és a stresszkezelés fejlesztésében, ami mind hozzájárul az egyén sikeres és kiegyensúlyozott életéhez. Az egyénnek érdemes lehet folyamatosan foglalkoznia saját személyiségfejlesztésével, hogy maximalizálja az egyéni potenciálját és élvezze az élet minden pillanatát.

süti beállítások módosítása